infotheek

Podcasts

Komma op met je verhaal -Jorrien en Lea ‘Neem het zoals het is’

In de podcast serie ‘Komma op met je verhaal’ deelt stichting Komma inspirerende en emotionele verhalen van ouders met een ongeneeslijke ziekte.

In deze aflevering gaat host Michel, samen met vrijwilliger Lea, in gesprek met Jorrien. Jorrien deelt haar emotionele en inspirerende verhaal over het leven met een ongeneeslijke ziekte. Ze vertelt hoe ze haar diagnose heeft ontvangen, wat dit betekende voor haar en haar gezin en hoe ze de uitdagingen en onzekerheden van haar ziekte het hoofd biedt. Ondanks het verdriet en de moeilijkheden, heeft Jorrien ook waardevolle inzichten en mooie momenten ontdekt die ze graag deelt. De aflevering biedt een intieme blik op het leven met een ongeneeslijke ziekte als moeder, en laat zien dat er zelfs in de moeilijkste tijden ruimte is voor liefde, verbinding en betekenisvolle ervaringen. 

Laat je inspireren door moed, veerkracht en de prachtige momenten die zelfs in de zwaarste omstandigheden kunnen ontstaan. 

Luister hier. 

Het zwarte gat na kanker.

“Overleven. Strijden. Met alles dat ik in me heb. Dat is het enige waar ik aan kon denken. Je bent echt heel gefocust als je wordt behandeld tegen kanker. Gek genoeg voelde dat ook heel veilig, een soort houvast. Alles draaide om mijn strijd. En iedereen hielp me daarbij.

Als de behandelingen dan zijn afgelopen denk je dat het makkelijker wordt, maar dat is niet zo. Opeens zit je in dat Zwarte Gat. Ineens moet je de draad weer oppakken. Maar hoe dan? Ik had nog steeds fysieke ongemakken, mentaal was ik gesloopt. Ik had geen enkel vertrouwen meer in mijn lichaam.

Iedereen in mijn omgeving ging over tot de orde van de dag. En ze verwachtten dat onbewust ook van mij. Maar ik was daar niet klaar voor. Ik voelde me alleen. Onbegrepen. Ik twijfelde aan mezelf, aan mijn carrière, aan de toekomst. Aan alles. En ik merk ook dat ik anders tegen zaken aan kijk.

Zal alles ooit weer bij het oude zijn? Wordt het leven ooit weer makkelijker? Gaat het weer eens als vanzelf?”

Luister hier

 ‘Oorlog in je lichaam‘ een vervolg.

Kan kanker een chronische ziekte worden? Voor oorlogsjournalist Hans Jaap Melissen werd die vraag vorig jaar heel dringend, toen bij zijn vrouw Sigrid uitgezaaide borstkanker werd geconstateerd. Hij begon de 8-delige podcastserie Oorlog in je Lichaam. Over de impact van kanker in zijn gezin en over de steeds succesvollere behandelingen tegen kanker.

Nu zijn er weer acht nieuwe delen. Melissen spreekt daarin o.a. met presentator Ruud de Wild die darmkanker kreeg. Hij bezoekt omwonenden van Tata Steel in IJmuiden die bang zijn dat de fabriek   kankerverwekkende rook uitstoot. En hoe zit het sowieso met de lucht die wij inademen in Nederland? Uiteraard laat Melissen ook zien hoe de situatie nu bij hem thuis is, waar iedereen vol goede moed probeert te blijven.  

Luister hier

 ‘Inloophuis als tweede thuis‘.
Ook al is Kenneth nu klaar met de behandeling van kanker, de ziekte speelt nog steeds een rol in zijn leven. In inloophuis Huis aan het Water vond hij in eerste instantie steun, een goed gesprek én taart. Nu biedt hij zelf die steun aan anderen.
In gesprek met Roelof Hemmen vertelt hij:
‘In zo’n zware en eenzame periode is dit huis een warm bad.’

Luister en lees  hier
 ‘Levensloop‘.

Leven met kanker. In Nederland hebben miljoenen mensen hier direct of indirect mee te maken. Wat is de impact van deze ziekte op een leven? Hoe houdt een mens zich staande als zijn toekomst onzeker is geworden? In de podcastserie Levensloop maken we elke aflevering een wandeling met iemand die leeft met kanker.

Luister hier